Singles

Het Spaans – Nederlandstalige duet ‘Dicht bij je zijn’ van Jaman & Juan Richard zal door de fans van Jaman als verrassend worden ontvangen. Dat verwacht de inmiddels 40 jarige zanger, die op verzoek van z’n vrouw het idee kreeg aangereikt om een twee-talig lied op te nemen in de stijl van Enrique Iglesias en Rolf Sanchez. Jaman stond daarvoor open en nam vervolgens contact op met Juan Richard. Als zoon van Terry en Truus Niks (Duo The Romantics) werd hij vanaf z’n geboorte al ‘besmet’ met het muziekvirus. Een groot deel van z’n jeugd groeide Juan op in Spanje en beheert de Spaanse taal perfect.
Juan Richard wist precies was Jaman voor ogen had en ging aan het werk. Op een gegeven moment werd het idee geopperd om samen een tekst te schrijven. Jaman bedacht het Nederlandstalige gedeelte en Juan Richard vulde de rest aan in het Spaans. De productie, die in principe compleet is vervaardigd door Juan Richard, is op verzoek van Jaman naar producer Frank Verkooyen gestuurd om het geheel te laten mixen. Frank heeft van de losse tracks en stemmen de ‘soep’ gekookt die klaar was voor consumptie. Het complete team is zeer tevreden over deze samenwerking die nu al naar meer smaakt.
‘Dicht bij je zijn’ uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 25 augustus 2021 via de bekende streamingdiensten te beluisteren. De clip, opgenomen aan de IJssel in Deventer, is te bewonderen bij alle bekende clipzenders en de social mediakanalen van Jaman én Juan Richard.